Pļavnieki:
+371 25402502

Purvciems:
+371 25608535

Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Pieauguši kaķi

Arī kaķiem ir nepieciešamas aktivitātes

Kamēr jūs esat darbā, kaķim ir nepieciešamas dažādas aktivitātes.

  • Ēdiena puzles un mantas. Ja kaķis ir uz ēdienu motivēts, var iegādāties speciālas mantas, kurās ievietot kārumus. Kaķis var tikt pie kāruma tikai, kad ir atradis pareizo metodi. Kārumus var arī saslēpt, lai kaķis būtu spiests rāpties un meklēt. Ja kaķis ir vairāk orientēts uz medīšanu, tad vajadzētu sagādāt dažādas mantas, ko viņš varētu mētāt un dzenāt.
  • Kartona kastes. Kaķiem ļoti patīk slēpties kastēs un tajās spēlēties. Tas ir labs veids kā izklaidēt kaķi, kamēr esat darbā.
  • Papīrs un papīra maisiņi. Kaķiem ļoti patīk papīra čaukstēšana. Var izmētāt saņurcītu papīru pa māju, lai kaķis pa dienu varētu atrast. Arī papīra maisiņi ir laba rotaļlieta. Tajos var ielīst tāpat kā kartona kastēs un plēst caurumus. Vienīgi vajadzētu nogriezt rokturus, lai kaķis nenožņaugtos.
  • Speciālas kaķu mēbeles, kur rāpties, asināt nagus.
  • Skatu logs. Kaķiem ļoti patīk skatīties ārā. Vienīgi nedrīkst atstāt vēdināšanas spraugu. 6. Akvārijs – tā lai kaķis netiktu klāt, bet varētu skatīties. Tā arī ir laba izklaide, kamēr esat darbā.
  • Vēl viens kaķis, lai nebūtu garlaicīgi. Bet divi kaķi ir divkārša atbildība.
  • Speciāla rotaļu vieta, kur kaķim darboties.
  • Kaķu televīzija – youtube ir dažādi video priekš kaķiem un, ja kaķis ir gados, tas ne vienmēr grib fiziskās aktivitātes. Var parādīt kaķim šādus video un, ja tas ir ieinteresēts, tad tas arī ir labs veids kā nodarbināt savu mīluli, kamēr esat darbā.

Teksta autors

“Lion” veterinārās klīnikas veterinārārste

Zane Briģe


 

Veterinārā klīnika Pļavnieki
Brāļu Kaudzīšu iela 19, Rīga, LV-1021
tālr.: 67650518, mob. 25402502

Veterinārā klīnika Purvciems
t/c “Minska”, Nīcgales iela 2, Rīga, LV-1035
tālr.: 67561362, mob. 25608535

BT Kapital SIA

Reģ.nr.40003954588

E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Adrese: Nīcgales 2, Rīga, LV-1035

© 2024 Visas tiesības aizsargātas Veterinārā klīnika Lion