Pļavnieki:
+371 25402502

Purvciems:
+371 25608535

Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Padomi saimniekiem

Bīstami ieradumi!

Jauni dzīvnieki, kā mazi bērni, iepazīstas ar pasauli un apkārtējo vidi visu apostot un paņemot mutē. Tāpēc jums jābūt īpaši uzmanīgiem un jārēķinās, ka ienākot jūsu dzīvē un mājā, jaunajam dzīvniekam, viņš visu ostīs, grauzīs, košļās un mēģinās pat norīt!!!

Tā ir fizioloģija un tas ir normāli(dzīvniekam augot tas bieži pāriet). Taču sākumā visus bīstamos priekšmetus ir jānovāc un jāsakārto lai netiek klāt. Kā piemērs kas var būt bīstami priekšmeti ir: zeķes, pogas, plastikāta maisiņi, matu gumijas.  Kā arī nevar aizmirst par sadzīves ķīmiju, grāmatām, žurnāliem un atkritumu tvertni kas dzīvniekiem šķiet īpaši interesanta un pievilcīga!

Ir jauzmanās pastaigu laikā, lai dzīvnieks neko neēd un pat neņem mutē, jo tas var izrādīties ārkārtīgi bīstami!!! Ir gadijumi kad uzdarbojas tā saucamie “dog hunter,” suņi saindējas un izglābt viņus diemžēl neizdodas, inde ļoti ātri un neatgriezeniski iedarbojas iznīcinot nieres un aknas.

Bīstami un savā ziņā bezatbildīgi ir dzīvnieku palaist staigāt bez pavadas vietās kurās tas nav paredzēts, kā piemēram dzīvojamo māju pagalmi, vietas tuvu autoceļam. Dzīvnieki ir ļoti zinātkāri un ātri aizraujas un var pakļūt zem automašīnas.

Kas attiecas uz kaķiem, tad daudziem kaķiem patīk sēdēt uz palodzes pie atvērta loga, staigāt pa balkona malu. Vasaras laikā tas bieži beidzas ar traumām, viņi nokrīt, lauž kājas, mugurkaulus, atsit nieres un daudz ko citu. Kaķis pat var iemanīties iesprūst spraugās uz piepavērta loga (ziemas režīma vēdināšanas režīms logiem).

Nervozi, tramīgi suņi pastaigu laikā grauž kokus un norij tos, spēlējoties norij akmeņus!

Mājās garlaikojoties kaķi un suņi var sagrauzt visu ko var atrast uz grīdas, bieži cieš elektrību vadi, dažādu elektro ierīču lādētāji kas reāli apdraud dzīvnieku ar strāvas triecienu, smagos gadijumos līdz pat nāvei!

Būsim atbildīgi un parūpēsimies par drošu vidi mājas mīluļiem mūsu prombūtnes laikā, neaizmirstot ka varam sarūpēt drošas izklaides iespējas!

Teksta autore

Klīnikas vadītāja

Veterinārārste M.Milča


Veterinārā klīnika Pļavnieki
Brāļu Kaudzīšu iela 19, Rīga, LV-1021
tālr.: 67650518, mob. 25402502

Veterinārā klīnika Purvciems
t/c “Minska”, Nīcgales iela 2, Rīga, LV-1035
tālr.: 67561362, mob. 25608535

BT Kapital SIA

Reģ.nr.40003954588

E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Adrese: Nīcgales 2, Rīga, LV-1035

© 2024 Visas tiesības aizsargātas Veterinārā klīnika Lion