Pļavnieki:
+371 25402502

Purvciems:
+371 25608535

Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Padomi saimniekiem

Cik svarīgas ir ikgadējās profilaktiskās vizītes pie veterinārārsta?

Ienākot ģimenē mājas mīlulim nevajadzētu aizmirst par profilaktiskajām vizītēm pie veterinārārsta, kuras vēlams ieplānot 1× gadā.  Ļoti liela daļa saimnieku pat neiedomājas ka tās vispār būtu nepieciešamas.

Šīs vizītes būtu ieteikums plānot tā lai nesakrīt apmeklējums pie veterinārārsta veicot ikgadējās vakcinācijas, jo tādejādi Jūsu mīlulis iegūs klīnisko veselības apskati 2× gadā, kas savukārt var mazināt iespējamo veselības traucējumu risku!

Dodoties uz profilaktisko vizīti ar mājas mīluli Jūs iegūsiet svarīgu un vērtīgu informāciju par dzīvnieka veselības stāvokli, piemēram:

  • Dzīvnieku nosvērs;
  • Novērtēs kažoka un ādas veselību;
  • Paklausīsies sirdsdarbību,plaušas;
  • Ausu pārbaude;
  • Acu pārbaude;
  • Izvērtēs mutes dobuma un zobu veselības stāvokli.

Visa šī informācija ir ļoti nepieciešama dažādos jautājumos un gadījumos. Kā piemēru varu minēt svaru-ja to neziniet ir grūti saprast pat tik vienkāršu lietu kā ēdienreizes daudzumu, nerunājot pat par medikamentu izvēli attārpošanai un atblusošanai. Ja minat svaru mazāku kā tas ir patiesībā medikamenti var nedarboties vispār...

Arī ādas un apmatojuma stāvokļa novērtējums ārkārtīgi svarīgs. Jūs domāsiet kapēc gan? Tas tādēļ ka āda un spalva ir “organisma spogulis!” Ja veseli zobi, tad vesels gremošanas trakts, jo gremošanas trakts sākas ar zobiem.

Neaizmirstiet ka atrodot sev uzticamu veterinārārstu Jūs iegūsiet daudz vairāk kā tikai informāciju par dzīvnieka veselības stāvokli.

Jūsu apmeklējumi pie veterinārārsta būs kā atnākšana pie uzticamu drauga! Kas vienmēr būs blakus Jūsu mīlulim visos tā dzīves posmos un priecāsies ar Jums kopā, kad mīlulis ir vesels un dzīvespriecīgs!

Teksta autore

Klīnikas vadītāja

Veterinārārste M.Milča


Veterinārā klīnika Pļavnieki
Brāļu Kaudzīšu iela 19, Rīga, LV-1021
tālr.: 67650518, mob. 25402502

Veterinārā klīnika Purvciems
t/c “Minska”, Nīcgales iela 2, Rīga, LV-1035
tālr.: 67561362, mob. 25608535

BT Kapital SIA

Reģ.nr.40003954588

E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Adrese: Nīcgales 2, Rīga, LV-1035

© 2024 Visas tiesības aizsargātas Veterinārā klīnika Lion